Microneedling

Microneedling is een effectieve behandeling op het gebied van huidverbetering. Microneedling is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden binnen de schoonheidssalons, wegens de bewezen effectiviteit. Door middel van een steriele naaldkop worden kleine microkanaaltjes in de huid geprikt, wat de huid aanzet tot regeneratie en heling. 

 

Indicaties voor microneedling

- Rimpels / fijne lijntjes

- Acne littekens

- Overige (verdikte) littekens

- Pigmentvlekken
- Grove poriën

- Roodheden

- Striae 

 

Collageen en elastine

Collageen en elastine worden aangemaakt in de fibroblasten en geven stevigheid en elasticiteit aan onze huid. Naarmate we ouder worden neemt dit af, wat zorgt voor rimpelvorming en verlies van stevigheid.

 

De microkanaaltjes die ontstaan tijdens de microneedling behandeling, worden opgevuld met nieuw collageen. Dit resulteert in een stevigere huid en een vermindering van rimpeltjes. Ook grove poriën en (acne-) littekens worden hierdoor fijner. Het nieuwe collageen blijft ongeveer 2 jaar aanwezig in de huid.

 

Roodheden

Tijdens de behandeling geeft het lichaam groeifactoren af, wat er voor zorgt dat de huid meer cellen aan gaat maken. Een fragiele huid wordt hierdoor minder kwetsbaar en roodheden worden minder zichtbaar.

 

Pigmentvlekken

De behandeling reguleert de productiviteit van melanocyten (pigmentvormende cellen) en zorgt dat zij pro-pigment gelijkmatiger afgeven. Hierdoor wordt het ontstaan van pigmentvlekken voorkomen. Al bestaande pigmentvlekken worden 'losgebroken', waarna het lichaam de restjes zelf opruimt. Hierdoor worden pigmentvlekken minder.

Wat kun je verwachten na een behandeling?

1-3 dagen na de behandeling worden in de huid groeifactoren afgegeven. Het helingsproces wordt aangezet en er treed meer vocht naar de huid. 


3-5 dagen na de behandeling worden kleine bloedvaten geformeerd rondom de microkanaaltjes. Hierdoor verbetert de doorbloeding van de huid en hierdoor de toevoer van zuurstof, wat het aanmaken van collageen vergemakkelijkt.

 

14 dagen na de behandeling komt het enzym collagenase vrij, wat overtollig collageen afbreekt. Dit is essentieel bij het behandelen van verdikte littekens, om het littekencollageen af te breken.

 

28 dagen na de behandeling is er nieuw collageen aangemaakt, het collageen is gereorganiseerd en geherstructureerd. 

 

Contra indicaties

- Huidinfecties / irritaties

- Herpes

- Actieve acne (puistjes)

- Diabetes type 1 of 2

- Actieve rosacea (met bultjes)

- Eczeem / psoriasis

- Actinische keratose

- Bloedstollingsproblemen / hemofilie 

- Gebruik van immuunsysteem onderdrukkende medicijnen

- Hart en vaatziekten / afwijkingen

- Contactallergie voor retinol of aloë vera

- HIV-virus

- Zwangerschap

 

Dragers van het koortslip virus: begin een week voorafgaand aan de behandeling te smeren met een koortslip-remmende crème, omdat de microneedling een koortslip uitbraak kan uitlokken.


SPA Microneedling behandeling      

Bestaande uit:
Oppervlakte reiniging, pre-peel solution, microneedling, vitamine C serum, alginaat masker, oil-elixir.

 
€ 80

 

Kuur van 4 behandelingen

Prijs: €290,-